Wednesday, February 17, 2016

Happy New Year..hihihh

Salam semua..setahun wehh tak menulis...maklumlah anak 3..ewah..kau igt kau sorang anak 3 org lain tue berlambak anak leh je update..ok2..saya cuba yer..ewahh...so soalan pertama apa khabar kekawan blogger semua..ewahh...lama kan status title i tak terupdate kat korang punya wall. just bg panaskan blog nie ok...nanti ambo update lagi...

Wassalammmm

Thursday, January 8, 2015

7 January 2014. Kena warded 8 hari 7 mlm


Salam..

Arinie tn puteri Raisya kita demam.start dari kul 4am tadi.Biasalah mak2 nie ada instinct bila anak tak sedap lagipun dia tido melekat ngan aku so dapat rasa panas badan dia tue. Bagi ubat ok sikit and tadi masa ambik teacher dia ckp Raisya merengek sikit, makan pun tak selera. Now tn puteri beradu n tadi dah bagi ubat. Harap2 tak melarat. Abang Rayyan dan Abang Riyadh pulak ngah layan Hantu kak limah ngan abah kat ruang tamu.

Ok nie nak citer memandangkan ramai yg bertanya knp aku tak masuk opis lama, knp mc lama, sakit apa, dan mcm2  lagi dan paling lawak bila ada yg igt aku maternity leave..Come on..ur my friend..hahaha..gini citernya memang aku sakit tapi sakit gigi. Korang jgn wat main2 sakit gigi nie..nanti jadi mcm aku sakit sikit tgk2 lama bengkak..dalam seminggu jugaklah membengkaknya dari kecik jadi besar. Paling azab bila kau takleh nak makan. Mcmana nak makan nak nganga pun x boleh. Pada masa tuelah kau akan pikir ruginya x mkn tue ini..paling aku craving roti canai garing..berbalik pada sakit gigi tue mula2 igt sakit gigi biasa tapi nie sekali package demam,.dah pergi klinik gigi n doktor ckp after gigi x sakit u dtg and kita tgk apa nak wat tapi bila ari ke 6 kot still bengkak lagi ahad tue aku pergi Annur bangi dan doktor syafiq pun terkejut knp bengkak mcm tue sekali. Pastu wat xray semua x nmpk apa2 biji ke apa tapi bengkak je. Then esok dia wat refer kat pakar ent annur tapi aku decide nak pergi columbia puchong lagipun dekat. Esoknya pepagi lagi aku dan rusdi dia mc aritue coz nak bawak aku g spital. Sampai pagi and jumpa doktor muzammil general surgeon. Wat xray semua then dok muzammil cakap kat bawah dagu aku dah ada nanah. Mulut memang takleh nganga babe..sib baiklah aku x mkn apa2 so minor operation blh wat trs kul 2pm.lega aku dengar..dah tak thn babe sakit..kul 2 masuk bilik ot.Gila 1st time masuk sejuk okeh..sejuk2..doktor bius kira 5 trs aku padam.Rasa mcm tido pulak 1 jam lebih jugak dalam ot then nurse kejutkan aku.rasa sejuk wehhh..rasa sampai ketulang itam sampaikan nurse kena letak hot aircond ke apa entah nama dalam selimut aku. Aku dgr nurse ckp owh awak x thn sejuk yer..aku sempat jwp memang saya tak thn. Baru aku rasa mamai..lalok penangan ubt bius. Sedar2 rusdi ada kat tepi. Mlm tue rusdi x jaga so aku tido sorang..nangis wehh igt anak2..lagi2lah raisya.

Esoknya tue doktor muzammil dtg n check dia ckp banyak nanah n dia dah call pakar jaw n oral datuk dr noor awang utk jumpa aku. Nak jadi citer dua doktor yg handle case aku. Tunggu punya tunggu ari ke 4 br dr awang dtg. Sebab dia dari SJMC tapi part time kat Columbia. Memang sempoi abis.org penang. Dia dtg n tgk keadaan aku n cek bagai semua dia ckp ok nanti isnin kita buang wisdom tooth then awak dah leh nganga. Senang hati weh dgr. Tapi nak menunggu isnin tue rindu wehh anak2. Raisya aku suh rusdi bawak 2 kali je sebab klu dia dtg dia nak nenen n aku takleh bg sebab ngah on ngan antibiotic..antibiotic lak 3 kali sehari  kena masukkan. 1 botol antibiotic mcm separuh dari botol air. Huh sakit tgn weh..kena cucuk. Lagi sakit bila kau kena wat dressing.tukar plaster kat bawah dagu tue..ohoii sakit2 sedap gitu tiap2 hari kena tukar. Masukkan kapas baru esok tue buang kapas masukkan kapas baru lak. Kat operate tue tak jahit. Ari isnin sampai kul 9am masuk ot room balik utk buang wisdom tooth tue. Setengah jam je tapi smpi skrg mcmana dr awang tue cabut gigi aku sbb aku xleh nganga. Terjaga rasa sakit weh lidah. Mesti dia selak lidah aku tue.. Sakit2..esoknya dr muzammil dtg ckp dah blh kluar tp every 2 days kena dtg followup. Rasa lega wehh. Sebab utama dapat jumpa anak2. Sedih weh tiap2 mlm nangis. Aku call rusdi rusdi ckp budak2 ok jee.ummi korang yg neng yatimah lebih. 

Kuar hospital mulut still takleh nganga aku just minum susu ensure aje n roti. Mana x kurus..aku trn 11kg. Mc pulak dok muzammil bagi sebulan lebih. Patutlah sebab 2 minggu sebelum masuk keje baru benang2 aku cabut dan baru boleh nganga. Sekarang nie pun klu nganga rasa jugak ngilu kat jaw. So klu ada sakit gigi ke apa ke cepat2 lah jumpa doktor.
Tuelah rupanya.bila aku tgk muka yg bengkak tue ohoii leh bayangkan sakitnya nyut..nyut..nyut...

Sekian lah citer ambo..so leh citer pasal anak2 pulak.

Wassalam

Tuesday, January 6, 2015

6 JANUARY 2015

HAHHHA..ok...dah 6 jan 2015..lama weh ckp nak update tak update2. kesian kat Riyadh ngan Raisya tak banyak citer ummi kat dia..tapi in sha allah ummi igt ok.. ada tulis kat buku perkembangan awak berdua. Apa kes update blog pagi buta nie yg tak buta sgt..sebabnya boss aku ngah meroyan kat dalam bilik so nak ilangkan stress aku baik aku update blog aku nie. Azam 2015..ye ke?hahahha..in sha allah..Dah add app blog kat dalam hengpong so lehlah update guna hengpong jugak. so ini mukadimah dia dulu..so nanti esok2 aku citer okeh..nak layan cerita boss pulak yg stress wat pms..hahahhaha
Rayyan and Riyadh..gambar lama..hihih..

oklah sambung layan citer sedih boss..kat dalam bilik...

wassalam

Saturday, August 16, 2014

HALLUUU

Salam malam Sabtu semua.. Tadi update blog bisness Shaklee..nie personal blog pulak. Tak tahu gapo dio nak cito. sambil teman Rayyan and Riyadh duk nengok citer minion kat TV3 sambil tue belek laptop. Raisya Delina tgh beradu ngan abah dalam bilik. Tinggal kekanda2 Raisya nie bila gamaknya nak tido. Owh aku ngah mc 1weeks..sebabnya sakit mata. satu family kena..huhh sakit weii mata wei...aku rasa klu ada sapa2 ngah shooting citer antu boleh pinjam mata aku nie..merah bak ang...huhh..kalah kata Maya Karin waa ckp lu...

Oklah nanti sambung balik okeh..tak tahu nak citer pasal apa..pasal raya..gambar nak transfer lagi..tunggulah yer. Tak sempat nak belek2 nie semua..time2 mc nielah boleh rehatkan badan..rehat ker?..rasanya tak...oklah ambo beransur dulu yer...tattatatatatta


wassalam

Thursday, June 12, 2014

HIHIHI...BARU INGAT PASSWORD

ASSALAMUALAIKUMMMMMMMM...

Weii lama giler tak menulis....sesaja je dulu nie...ok nanti smabung balik..ahakss..in sha allah...klu ingat...hihihihihi